Elektrische plancha

Origine van de plancha

De oorsprong van de naam “plancha” is Spaans; het betekent gewoon een ijzeren plaat. Maar de origine van het koken (of grillen) op een hete metalen plaat is niet Spaans maar wel Amerikaans. Hamburgers worden sedert jaar en dag bereid op een heet gestookte metalen plaat. De Japanners in de Verenigde staten namen deze bereidingswijze over om gerechten te bereiden op een teppanyaki. Vakantiegangers in Spanje maakten kennis met deze bereidingswijze die daar “a la plancha” heet. En “a la plancha” betekent niets anders dan op hoge temperatuur gebakken (of gegrild) op een metalen plaat. De huidige plancha’s zijn steeds op gas ofwel elektrisch.

Voel de inspiratie

Koken, grillen of bakken op een plancha

Het grote (culinaire) voordeel van koken, bakken of grillen op een plancha is de korte gaartijd van vis, vlees, schaaldieren en groenten. Hierdoor worden de smaken optimaal behouden en komen ze prachtig tot hun recht.

In de Japanse keuken wordt al sedert enige tijd gebruik gemaakt van de teppanyaki. “Teppan” betekent (ijzeren) pan en “Yaki” betekent gebakken. In deze vorm maakt de teppanyaki al sinds enkele decennia een onmisbaar onderdeel uit van de Oosterse keuken. Zelfs restauranttafels worden voorzien van een ingebouwde teppanyaki of… plancha.

Ontdek onze keuze aan plancha bakplaten, plancha grillplaten en onze gasgrill plancha’s. Elektrische plancha’s zijn perfect geschikt voor gebruik binnenshuis. Dit geldt niet voor plancha’s op gas! Maar die zijn dan weer prima voor het buiten koken (outdoor cooking), gezellig met de familie of met vrienden.

Onze plancha’s zijn bovendien nog eens super gemakkelijk in het gebruik en in het onderhoud !

Wat onze klanten vertellen

Waarom 4M-Fire?

Bezoek onze toonzaal

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van onze elektrische plancha’s?

Breng ons een bezoek en wij begeleiden u graag in de zoektocht naar de plancha van uw dromen. Wij bieden u alle informatie en demonstreren de verschillende toestellen.