Massieve speksteenhaarden

Wij bieden een groot assortiment speksteenhaarden aan van het merk NunnaUuni.

Het is al langer geweten: een NunnaUuni speksteenkachel is zuinig, praktisch en duurzaam. De aanschaf ervan is een goede zaak voor uw stookbudget en de verzekering van onze levenskwaliteit. 

Zuinig

Hun zuinigheid hebben de speksteenkachels te danken aan de uitstekende warmteopslagcapaciteit van de natuursteen waaruit ze zijn gebouwd en aan de efficiënte verbrandingstechniek van het gepatenteerde ‘gouden vuur’ systeem.

Speksteen is een vulkanisch gesteente en bestaat voor ongeveer de helft uit talk en de helft uit magnesiet. Aan deze samenstelling enerzijds en de uitgesproken structuur anderzijds dankt de speksteen van NunnaUuni zijn bijzondere eigenschappen:

  • thermisch, het neusje van de zalm
  • esthetisch, puur en consistent. 

Praktisch

NunnaUuni kachels nemen op 2 uur tijd de warmte op waar heel wat andere speksteenkachels 2 tot 3 keer zolang over doen. Handig als je na het werk thuiskomt en snel warmte wenst. Je wilt nog langer van de vlammen genieten? Geen probleem. Je kan nog een paar uurtjes verder stoken, mits je het bij kleine hoeveelheden hout houdt.

Omdat deze kachels bijzonder snel en veel warmte uit het vuur en de rookgassen opnemen, de warmte vasthouden en gelijkmatig aan de omgeving afgeven, zijn ze bijzonder geschikt als primaire verwarming in een leefruimte of zelfs in de volledige woning.

Toegegeven, als je kiest voor een speksteenkachel als hoofdverwarming, dan leid je best geen nomadenleven. Het stoken met hout moet kunnen worden ingepland als eten en slapen. 

Uiterst duurzame periklaaslaag

De vuurhaard van een NunnaUuni speksteenkachel is volledig uit Finse Mammutti-steen vervaardigd, die na ingebruikname een beschermlaag ontwikkelt, de zogenaamde periklaaslaag.

Al in de jaren 1800 merkten Finse haardmeesters op dat de vuurhaarden van de speksteenkachels, gebouwd van heel zuivere speksteen, na ingebruikname een bruine kleur kregen. Na onderzoek bleek dat de bruine kleur ontstaat wanneer heel zuiver speksteen warmer wordt dan 520°C en de talk en het magnesiet chemisch gaan samenklitten tot periklaas. Periklaas is zes keer zo hard als talk en kan temperaturen tot 1600°C weerstaan (smeltpunt op 2800°C). Omwille van dit natuurfenomeen is de vuurhaard van elke NunnaUuni speksteenvuurhaard nog steeds voor 100% gebouwd uit speksteen.

Voel de inspiratie

Waarom 4M-Fire?

Wat onze klanten vertellen

Bezoek onze toonzaal

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van onze massieve speksteenhaarden?

Breng ons een bezoek en wij begeleiden u graag in de zoektocht naar de haard van uw dromen. Wij bieden u alle informatie en demonstreren de verschillende toestellen.